fbpx

Laborator

De calitatea laboratorului depinde enorm reușita procedurii de fertilizare in vitro. Din acest motiv, încă de la începutul deschiderii Centrului nostru de Fertilitate, am investit constant în modernizarea laboratorului nostru și în pregătirea echipei specializate.

Cel mai important factor în succesul unui laborator FIV este expertiza echipei medicale. Suntem singura clinică din zona Moldovei cu doi Senior Embriologi – Maria Butnaru și Andreea Luca, certificați la nivel european conform ESHRE.

Embriologii noștri se perfecționează anual și participă la ședințe și congrese internaționale, pentru a facilita schimbul de experiență cu cei mai renumiți specialiști și pentru a implementa noile progrese medicale în cadrul propriului laborator. Mai mult decât atât, laboratorul centrului este utilat conform recomandărilor Asociației Europene de Embriologie și Reproducere Umană Asistată.

Pentru că siguranța procedurilor și a manipulării celulare este pe prim plan, punem accent pe dublarea echipamentelor, pentru a asigura continuitatea activităților medicale, chiar și în situația probabilă a defectării la un moment dat a unuia dintre acestea. Garantăm astfel efectuarea procedurilor fără pericolul apariției unui blocaj de cauză tehnică. Acest lucru ne permite să menținem la același nivel calitatea ireproșabilă a serviciilor noastre medicale.

Echipamentul nostru include:
• 2 hote
• 5 incubatoare
• 2 stații de micromanipulare (Leica și Narishige)
• 5 microscoape
• 2 pompe de aspirație etc.

Siguranța și sănătatea pacienților și embrionilor obținuți este extrem de importantă pentru noi.

Facem toate procedurile aprobate de către comunitatea medicală internațională, care reprezintă un beneficiu medical real pentru pacienți și pentru tratamentul stabilit: PICSI, ICSI, fragmentare ADN din spermă, Embryoglue etc. Din acest motiv evităm să efectuăm proceduri despre care există controverse sau nu există încă un consens internațional, cum ar fi: PGT-A (PGS). Acestea au o tentă mai mult comercială și nu reprezintă un avantaj concret pentru pacienți. Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre motivele pentru care nu recomandăm aceste testări, atunci vă invit să citiți aceste articole scrise de către experți în domeniu:
• Controverse și complicații legate de screening-ul genetic preimplantațional al embrionilor PGT-A (PGS)
• PGT-A (PGS) între marketing și adevăr. Experții vorbesc!

Un alt punct forte al Centrului nostru de Fertilitate este crioconservarea celulelor proprii reproducătoare sau/și a embrionilor sau blastociștilor. În acest scop, deținem 2 sisteme de vitrificare și un sistem de înghețare lentă. Iar rezultatele se văd – avem o rată de peste 50% la proceduri cu înghețare și dezghețare de blastociști, ceea ce demonstrează calitatea înaltă a laboratorului.

Citiți mai multe despre diferența dintre înghețarea lentă și vitrificare aici: ” Crioconservarea, solutia moderna pentru cupluri „

Datorită eforturilor noastre, încă de la început am reușit să obținem rezultate demne de menționat. La Centrul nostru de Fertilitate, în urma procedurii de fertilizare in vitro, s-a născut primul copil din zona Moldovei și primul bebeluș în cadrul Subprogramului Național FIV/ET. De atunci, în cei peste 16 ani de experiență și perfecționare continuă, am consiliat mii de cupluri atât în țară cât și de peste hotare și am reușit să aducem până acum pe lume peste 1500 bebeluși.