Recoltarea ovocitelor

Sperma si ovocitele se recolteaza la aproximativ 35-36 ore de la administrarea hCG sau a analogului de GnRH.

Recoltarea ovocitelor se face prin punctie vaginala ghidata ecografic, cu anestezie generala, in conditii de confort maxim. Este procedeul prin care lichidul folicular ce contine ovocitele este aspirat din foliculii ovarieni. Nu se folosesc anestezice toxice pentru viitorul produs de conceptie.

Dupa dezinfectarea vaginului, se localizeaza si vizualizeaza foliculii, similar unei examinari ecografice obisnuite. Pe langa sonda ecografica se introduce, in conditii sterile, un ac fin atraumatic atasat la aparatul de aspiratie. Se punctioneaza ovarele si se aspira foliculii in eprubete sterile, preincalzite la temperatura corpului uman. In aceleasi conditii, se transfera imediat eprubetele embriologului.

Dupa punctie, veti ramane sub supravegherea si monitorizarea personalului medical pana la epuizarea efectului anestezicului.

In cursul zilei puteti fi adormita sau obosita, cu o senzatie de disconfort pelvin. Micile sangerari vaginale de la locul punctiei nu trebuie sa ingrijoreze. Nu este permis sa conduceti autovehicule imediat dupa procedeu.