fbpx

Stimularea ovariana

Dupa studierea rezultatelor tuturor investigatiilor si analizelor si luand in consideratie cei mai importanti factori, medicul va stabili protocolul de tratament si dozele de stimulare. In Centrul nostru utilizam toate protocoalele cunoscute in functie de indicatia necesara.

La data stabilita, veti incepe un tratament injectabil in una din urmatoarele variante, dupa cum va este recomandat:

Protocolul scurt cu antagonisti GnRH
(cel mai modern protocol)

Stimularea ovariana incepe in primele zile ale menstrei; este necesara dozarea celor mai importanti hormoni si efectuarea unei ecografii in ziua de inceput a stimularii.

Dupa 5-6 zile de stimulare zilnica , se efectueaza o noua ecografie si se adauga un preparat care inhiba ovulatia prematura (Antagonist). Ulterior se monitorizeaza ecografic si hormonal ciclul de stimulare.

La cel mai potrivit moment, se administreaza hCG sau analog GnRH, pentru declansarea ovulatiei.

Protocolul lung cu Agonisti

Se administreaza o doza unica, injectabila dintr-un preperat analog GnRH, de obicei in ziua a 21 a ciclului anterior procedurii FIV. Analiza sangelui sau/si ecografia dupa 14 zile arata daca se poate trece la etapa 2. Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat de stimulare ovariana cca. 9-15 zile, in functie de raspunsul la tratament.

Urmarirea ecografica a raspunsului la tratament in aceasta perioada ; pot fi necesare 2-3 examinari ecografice si dozari hormonale, prima avand loc, de obicei, dupa 7-9 zile de tratament.

Declansarea ovulatiei in ziua stabilita de medic, cu un preparat hCG.

Protocolul scurt cu Agonist

Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat analog GnRH, incepand cu prima zi a menstruatiei de dupa consultatie. Poate fi necesara o ecografie initiala, la debutul ciclului.

Adaugarea unui preparat de stimulare ovariana, administrat zilnic, injectabil, cca 7-14 zile, in functie de raspunsul la tratament. Apoi sunt urmate etapele de la Protocolul lung cu Agonisti.