Succesul unui Centru FIV se exprimă prin numărul de sarcini obținute și prin copiii care se nasc și aduc multă fericire cuplurilor care i-au așteptat atât de mult și care au luptat pentru a-și îndeplini visul. Chiar de la începutul activității am pus pe primul loc acest deziderat, reușind să ne îmbunătățim rezultatele de la an la an. Am investit continuu în perfecționarea specialiștilor noștri și în echipamentele si tehnologiile de ultimă generație.
Suntem prima clinică de Fertilizare in Vitro care și-a început activitatea în zona Moldovei. Avem cea mai mare experiență în tratarea infertilității, iar rezultatele sunt concludente:
Până acum s-au născut deja peste 1500 copii după proceduri de reproducere umană asistată. Alți mulți urmează să se nască.
Rata de succes a procedurilor de reproducere umană asistată medical depinde de mai mulți factori:
De-a lungul anilor rata de sarcini obținute a crescut în statisticile mondiale, același parcurs l-am urmat și noi la Iași, fapt ce se poate vedea din graficul de mai jos.
De la an la an rata de sarcini per cuplu a crescut cu cel puțin 1 procent.
Din anul 2009, de la prima fertilizare obținută și până în anul 2013 rata de sarcini a crescut cu 34.30%!
În anul 2022 rata de sarcini a crescut cu 63.80% față de anul 2009 și cu 29.40% față de anul 2013.
Programul de Reproducere Umană Asistată din cadrul clinicii noastre prevede crioconservarea embrionilor de calitate, obținuți dar netransferați în urma ciclului de fertilizare.
Procedeul de transfer intrauterin a embrionilor dezghețați este identic cu cel al embrionilor proaspeți.
În anul 2022 rata de reușită s-a păstrat ridicată!
Vârsta este un factor de influență important în reușita unei proceduri. De fapt este cel mai important factor, așa cum rezultă și din graficul de mai jos, cu ratele de sarcini obținute pe categorii de vârsta în anul 2022.
Procentul de reușită este în creștere pe categoriile de vârstă sub 34 ani și peste 40 de ani.
Cel mai mare procent de reușită în anul 2022 s-a înregistrat la cupluri cu vârsta sub 34 de ani, unde în 66.30% din cazuri au rezultat sarcini, în creștere cu 0.12% față de anul 2021 și cu 11.4% față de anul 2020.
Creștere semnificativă s-a înregistrat și la cuplurile peste 40 de ani, procent cu 16.1% mai mare față de anul 2020.
În Centrul de Fertilitate, în acest moment, recomandăm pe lângă FIV clasic și efectuarea ICSI pe un număr de ovocite pentru toate cuplurile, inclusiv cele care prezintă o calitate satisfăcătoare a spermei pentru fertilizarea in vitro convențională. Astfel, reușim să avem o rată de succes mai bună.
FIV convențional este metoda de fertilizare a ovocitelor prin punerea în contact a acestora cu mai mulți spermatozoizi, într-un mediu de cultură de fertilizare.
Metoda ICSI este indicată în general în cazul cuplurilor la care partenerul prezintă abateri severe de la normal a spermei sau în cazul unei infertilități îndelungate cu factor idiopatic.
Inseminarea artificială presupune prelucrarea prin metode complexe în laborator a spermei și introducerea acesteia intrauterin. Se poate utiliza sperma de la partener sau de la donator.
Avantajele inseminării artificiale sunt simplitatea tehnicii, costurile reduse, posibilitatea de a se efectua lunar.
În Centrul de Fertilitate Atentica, există posibilitatea efectuării inseminărilor intrauterine cu spermă de la donator Cryos.
În tabelul de mai jos este prezentată rata de reușită a inseminărilor cu donator Cryos, în cadrul centrului nostru, în funcție de vârsta pacientei care apelează la această metodă.
Scopul Centrului nostru de Fertilitate este de a obține sarcina unică în urma diverselor proceduri de reproducere umană asistată.
Datorită unei ecuații matematice ce are la bază patru criterii (vârsta mamei, numărul de ovule și de stimulări ovariene, tentativele trecute de FIV și calitatea embrionilor), în acest moment se poate scădea considerabil numărul de sarcini multiple.
Mai jos, se poate observa raportul sarcinelor multiple vs sarcină unică obținute, prin comparație, în Europa și în Centrul de Fertilitate Atentica.
Datorită tehnicii performante și a experienței embriologilor noștri, reușim în procesul de înghețare – dezghețare să păstram un număr mare de embrioni cu calitate înaltă.
Calitatea spermei variază foarte mult, doar la jumătate din cei care au efectuat spermograme în Centrul nostru s-au constatat parametri normali!
OAT – OligoAstenoTeratozoospermie
O – Oligozoospermie
OA – Oligo Asteno zoospermie
OT- OligoTerato zoospermie
A – Astenospermie
AT – AstenoTeratozoospermie
AZ – Azoospermie
*Date certificate și raportate oficial către Ministerul Sănătății!