fbpx

Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității

Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității este inițiativa Ministerului Familiei din România, menită să sprijine cuplurile și persoanele singure în eforturile lor de a concepe prin fertilizare in vitro (FIV). Cu un sprijin financiar de 15.000 lei per cuplu, acest program vizează să faciliteze accesul la tratamente moderne de fertilitate, reducând astfel barierele financiare și crescând șansele de reușită.

Procesul de înscriere este
Despre redare videouri Programul Național FIV 2024

Beneficiile Programului Național FIV 2024

 • Sprijin Financiar Generos

  Programul Național FIV 2024 oferă un voucher de 15.000 lei, care poate fi utilizat pentru acoperirea costurilor procedurilor FIV la clinicile partenere, inclusiv clinica Atentica.

 • Acces la Tratament de Ultimă Generație

  Cu ajutorul Programului Național FIV 2024, la Clinica Atentica, cuplurile beneficiază de tratamente inovative, personalizate și de expertiza unor embriologi seniori și medici specializați în infertilitate.

 • Proceduri de Donare

  Programul Național FIV 2024 include și opțiuni de donare de ovocite și spermă, asigurând astfel o gamă completă de soluții pentru diverse probleme de fertilitate.

Începe aventura ta de mămică! 🤱

*Dacă ai completat deja acest formular, te rugăm să aștepți să fii contactată!

Condiții de Eligibilitate pentru Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității

Pentru a beneficia de sprijinul oferit prin Programul Național FIV 2024, cuplurile trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate:

Play Video
18 Ani de Succes și Fericire

Babymakers din 2006 🤱

Suntem babymakers dedicați să te ajutăm să accesezi acest program cu ușurință și eficiență. Oferim consiliere gratuită pentru a te ghida pas cu pas prin procesul de înscriere, asigurându-ne că totul decurge fără probleme.

Grăbește-te, locurile sunt limitate!

200 sarcini obținute prin program în anul 2023

Îndeplinește-ți visul de a deveni mămică cu Programul Național FIV 2024 🤰🏻

Imaginează-ți cum ar fi să primești ajutorul financiar necesar pentru a-ți îndeplini visul de a deveni mămică.

Cu Programul Național de Creștere a Natalității, acest vis poate deveni realitate. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul pentru eliberarea scrisorii medicale, iar echipa noastră de babymakers va fi alături de tine în fiecare pas al procesului.

Bebe te așteaptă, dar locurile sunt limitate!

Etapele de implementare pentru Programul Național Social pentru Creșterea Natalității

 • Proiect program

  Publicat pe 10 Mai 2024

 • Hotararea Guvernului

  Aprobată pe 30 Mai 2024.
  Urmează informații privind demararea procesului de depunere a documentelor.

 • S-a început emiterea scrisorilor medicale! Grăbește-te, deoarece locurile sunt limitate și programul național funcționează pe principiul „primul venit, primul servit”.

 • Normele metodologice

  Norme metodologice publicate in transparenta, cu termen 15 iunie 2024.

 • Implementare platforma electronică

  Se așteaptă actualizare

 • Depunere dosare

  Se așteaptă actualizare

Actualizare:
Data publicării: 12.07.2024

Documente necesare înscrierii în Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024, cuprinse în Normele metodologice de aplicare a Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure – FIV 2024

Data publicării: 19.06.2024

ANUNȚ

Calendarul de Implementare pentru „Programul Național FIV 2024 de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Etapa 1: Publicarea Normelor Metodologice pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în data de 06.06.2024. Dacă nu există solicitări de dezbatere publică, termenul de transparență decizională este de 10 zile, iar în cazul în care există solicitări pentru o dezbatere publică, termenul este estimat la aproximativ 15 zile. Această etapă va fi urmată de avizarea și publicarea ordinului în Monitorul Oficial (5 zile).

Etapa 2: Desfășurarea procedurii de achiziții pentru gestionarea electronică a „Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”, respectiv semnarea contractului de prestări servicii este estimată la aproximativ 15 zile. Achiziția se face în acord cu Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Etapa 3: Apreciem că perioada de înscriere în Programului Social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității va fi a doua jumătate a lunii iulie. ​

Etapele de Aplicare la Programul Național FIV 2024

 • Înscriere Online

  Primul pas este completarea formularului de înscriere în Programul Național FIV 2024 disponibil pe site-ul Atentica. Acest proces este simplu, online și gratuit.

 • Eliberarea Scrisorii Medicale

  După validarea înscrierii, se va emite o scrisoare medicală necesară pentru procedurile de FIV.

 • Alegerea Clinicii

  Cuplurile pot alege dintre clinicile partenere ale programului, inclusiv Clinica Atentica, recunoscută pentru rezultatele sale excelente în domeniul fertilității.

 • Începerea Tratamentului

  Odată finalizate toate formalitățile, tratamentul poate începe, sub supravegherea echipei medicale specializate.

Întrebări frecvente Programul național FIV 2023

Ce este Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității?

Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității este o inițiativă guvernamentală destinată să sprijine cuplurile și persoanele care doresc să devină părinți. Acest program oferă suport financiar, consiliere și alte resurse necesare pentru a ajuta la creșterea ratei natalității în România. Prin diverse măsuri și subvenții, programul își propune să reducă obstacolele financiare și logistice asociate cu fertilitatea, astfel încât mai multe familii să poată beneficia de tratamente de fertilizare in vitro (FIV) și alte metode de susținere a reproducerii asistate.

Ce documente sunt necesare pentru înscriere la Programul Național FIV 2024?

Cel mai important document este scrisoarea medicală emisă de un medic din cadrul clinicii Atentica. Restul documentelor pot fi descărcate de pe pagina noastră Documente Programul Național FIV 2024.

Cine poate beneficia de Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității?

Programul Național FIV 2024 de Creștere a Natalității este destinat cuplurilor și persoanelor care doresc să devină părinți și îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate. Doar unul dintre parteneri trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliu stabil în România, iar vârsta femeii trebuie să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani. De asemenea, ambii parteneri trebuie să fie asigurați. Programul este deschis și pentru cuplurile care au nevoie de donare de ovocite sau spermă. Detaliile complete despre eligibilitate și criterii specifice vor fi publicate în normele metodologice ale programului în curând.

Care este timpul de așteptare pentru Programului Național FIV 2024?

La Atentica, babymakersii noștri sunt rapizi ca fulgerul! Scrisoarea medicală va fi emisă în maxim o săptămână, iar apoi poți depune dosarul la Ministerul Familiei. 

Anul acesta, avem vești minunate din partea ministerului – se va implementa o platformă electronică, ceea ce ar trebui să scurteze timpul de așteptare.

Anul trecut, așteptarea varia între 1 lună și 4 luni, dar noi sperăm că tehnologia ne va ajuta să facem totul mai rapid! Deci, să ținem pumnii strânși pentru o procesare mai rapidă! 🤞

Pot depune dosarul dacă nu sunt asigurată?

Ne pare rău dar nu, este obligatoriu ca ambii parteneri să fie asigurați.

De câte ori pot depune dosarul pentru Programului Național FIV 2024?

Numărul magic 3 lovește din nou! Exact ca în poveștile cu 3 dorințe, poți depune dosarul de 3 ori într-un an pentru a obține finanțarea. Deci, ai trei șanse să-ți îndeplinești visul de a deveni mămică!

Cât acoperă procedura și ce sumă trebuie să plătesc eu?

Dintr-un cost total de 4000 euro, inclusiv medicația, finanțarea acoperă aproximativ 75%, adică 3000 euro. La alte clinici, procentul de acoperire este mai mic, iar în București poate ajunge până la 50%. Așa că la noi, ai parte de un discount generos! Noi suntem babymakers, nu business makers.

Pot face procedura la voi dacă am depus dosarul la altă clinică?

Din păcate, nu. Dosarul trebuie depus direct la clinica Atentica. Ne dorim să facem toată procedura aici, în casa noastră!

Pot schimba medicul care a dat scrisoarea medicală și să fac procedura cu alt medic din clinica voastră?

Absolut! Poți schimba medicul fără nicio problemă. Alegerea este a ta, așa că poți face procedura cu oricare dintre babymakersii noștri. Fii relaxată, aici nu e nimic complicat!

Donarea de ovocite sau spermă este suportată de cuplu?

Da, în cadrul Programul Național FIV 2024 al Ministerului Familiei, sunt acceptate cupluri care au nevoie de donare de ovocite și spermă. Totuși, pregătește-te să deschizi puțin portofelul! Proba de spermă și ovocitele vor fi plătite de către voi, așa că, dacă aveți nevoie de un pic de ajutor suplimentar, va trebui să contribuiți și voi puțin!

Ce alte costuri implică Programului Național FIV 2024?

Costurile suplimentare pot ajunge până la 1000 euro și pot include medicația necesară, vitrificarea embrionilor, și altele. La Clinica Atentica, acoperim 75% din cheltuieli, unul dintre cele mai mari procente de acoperire din țară. Așa că, deși mai există ceva costuri, suntem printre cei mai generoși când vine vorba de acoperirea cheltuielilor!

Care este categoria de vârstă acceptată pentru Programul Național FIV 2024?

Pentru a beneficia de program, vârsta femeii trebuie să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani. Deci, dacă te încadrezi în această categorie, ești gata să începi aventura!

# babymakers

Rată de succes a sarcinilor prin FIV de peste 60% per cuplu, datorită medicilor de top și seniorilor embriologi certificați ESHRE.

Nu rata ocazia de a beneficia de sprijinul oferit de Programul Național FIV 2024. 15.000 lei pentru Fertilizare în Vitro la Clinica Atentica

Înscrie-te acum și îndeplinește-ți visul de a deveni părinte cu ajutorul nostru.
Procesul de înscriere este